zondag 7 juli 2013

Stoppen met roken met behulp van de e-sigaret

Stoppen met roken


Stoppen met roken is iets waar veel rokers aan denken, maar ze denken het niet te kunnen of ze willen niet stoppen met roken. Veel rokers zijn wel overtuigd in de toekomst met roken te gaan stoppen of zouden dit graag willen.  Voor de meeste rokers is het een gewoonte geworden en werkt het zeer verslavend. Het is een erg moeilijke verslaving om zo maar op te geven. De meeste rokers hebben verschillende methodes uitgeprobeerd, maar vaak zonder succes, met de e-sigaret is dat tegenwoordig anders. Het stoppen met roken is sinds de opkomst van de e-sigaret gemakkelijk voor iedereen!

De eerste sigaret die u rookte was vaak geen prettige ervaring.
Waarom roken mensen dan toch nog elke sigaretten?
Sigaretten worden gerookt uit pure verslaving.
Het nicotine gehalte neemt elke minuut af nadat de sigaret op is.
Na 2 uur is het nicotine gehalte in het bloed zover gezakt dat men zich onrustig gaat voelen.

Nederland stopt massaal met roken!
Iedereen kan stoppen met roken, als hij of zij maar gemotiveerd is en de juiste methode gebruikt. Door langere tijd te roken is de roker nu verslaafd aan nicotine. Nicotine heeft het lichaam zo beïnvloed dat het ontbreken van nicotine kan zorgen voor zeer nare afkickverschijnselen. Het is hierdoor erg lastig te stoppen en zijn er altijd veel ex-rokers die uiteindelijk weer beginnen. Stoppen met roken heeft namelijk als gevolg dat het lichaam zich niet op zijn gemak en schreeuwt om nicotine. Deze tijdelijke ongemakken worden steeds minder, maar vooral de eerste 3 weken zijn het zwaarst.

De trek naar nicotine zal nooit helemaal verdwijnen. Het gevaar is vaak dat na een lange tijd van niet roken het erg verleidelijk is om een sigaret op te steken. Men denkt namelijk van de verslaving af te zijn, maar na het opsteken van een sigaret bent u weer terug bij af. Vanzelf val je weer terug in je oude gewoonte en alle risico’s van het roken ook. De ongemakken van het stoppen met roken horen bij het genezingsproces. En dit kost tijd. Stoppen met roken is voor iedere roker een prestatie en met de e-sigaret nog gemakkelijker.
Het is een echte overwinning om gestopt te zijn!


Afkickverschijnselen stoppen met roken:
- onrustig voelen
- vermoeidheid
- slapeloosheid
- snel geïrriteerd
- lichte koorts
- meer gaan eten


Hulpmiddel stoppen met roken
De e-sigaret of elektronische sigaret word vaak als hulpmiddel gebruikt om het stoppen met roken eenvoudiger te maken. De e-sigaret werkt met e-liquid en deze vloeistof  bevat geen schadelijke stoffen zoals teer en koolmonoxide, maar is wel leverbaar met de verslavende stof nicotine. E-liquid is leverbaar in 4 verschillende sterktes:
- Zonder 0 mg
- Laag 6 mg
- medium 12mg
- high 18mg

De e-sigaret is een alternatief voor het roken van sigaretten en kan als hulpmiddel gebruikt worden om te stoppen met roken. Het voordeel van de e-sigaret is dat de nicotine hoeveelheid per dag afgebouwd kan worden om zo het stoppen met roken makkelijker te maken.

Risico’s van roken

86% van alle mensen met longkanker zijn rokers
rokers hebben 3x meer kans op mondkanker
de kans op kanker groeit naarmate er meer sigaretten gerookt worden
15 jarige starters hebben 20 keer zoveel kans op kanker dan 20 jarige starters
Rokers hebben twee keer meer kans op een hartaanval.
75% van de mensen die COPD krijgt, heeft gerookt.

Wat is uw motivatie om te stoppen?
Een goed advies om te stoppen met roken is een e-sigaret kopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen